Arkas Bilsem öğretmen ve öğrencileri

Arkas Bilsem öğretmen ve öğrencileri "Robotikler ve Duygular" isimli Erasmus Projesi kapsamında İtalya'da

"Robotikler ve Duygular" isimli Erasmus Projemizin uluslararası toplantısı için Bilişim Teknolojileri öğretmenlerimiz Orhan Ayvallı ve Nesibe Kocatürk ile öğrencilerimiz Can Erol, Yunus Emre Altuntaş, Yusuf İbrahim Esmer, Beril Kanat, Aymeriç Türkyener ve Ege Akay projenin ilk öğrenci hareketliliğini İtalya Giulianova'daki Liceo Statale "Marie Curie" okuluna gerçekleştirdiler.

03.10.2022 319

Altı ülkeden yedi proje ortağının birlikte yürüttüğü projenin İtalya buluşmasında Türkiye, İtalya, Portekiz ve Litvanya'dan akranlarıyla bir araya gelen öğrencilerin proje etkinlikleri kapsamında robotiklerle çalışırken, duygu ile ilgili farkındalık geliştirmesi, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklenmesi, etkili öğrenme yaşantılarını deneyimlemeleri beklenmektedir.

Ayrıca proje sayesinde öğrenciler farklı kültürleri tanıma, kalıcı dostluklar edinme, yabancı dilde konuşma, anlama ve anlatılanları yorumlama fırsatı bulacak ve bir hafta boyunca İtalya'da konaklayan öğrencilerimiz, bölge halkının yaşayış şekli, sosyokültürel yapısı, yemek kültürü gibi konularda da fikir sahibi olma imkanı bulacaklardır.

İtalya ziyaretimizden...

03-10-202203-10-202203-10-202203-10-202203-10-202203-10-202203-10-2022

Projemizin diğer etkinliklerine katılmak isteyen tüm lise öğrencilerimiz için hala fırsatlar devam ediyor! WEB sitemizdeki önceki haberlere ulaşarak projemize dahil olabilirsiniz.