TARİHÇE

TARİHÇE

Arkas Bilim ve Sanat Merkezi, ilimizde ilk olarak 2000 yılında Urla Asiye Hüseyin Akyüz Bilim İlköğretim Okulu bünyesinde açılmıştır. Bu binada Kasım 2000 yılına kadar faaliyetine devam etmiştir.

Binanın yerinin ulaşım açısından olumsuzluğu ve sekiz derslikli bir ilköğretimin bünyesindeki yetersizliği nedeniyle, Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün uygun görüşü ile Narlıdere Limanreis Mahallesi Aydın Sokak No:2 adresine, hayırsever vatandaş merhum Sıdıka Akdemir’in vasiyeti ve eşinin bağışı ile Özel İdareye tapusu bağışlanan binaya taşınmıştır.

Kasım 2002’den itibaren Sıdıka Akdemir Bilim ve Sanat Merkezi adıyla faaliyetini sürdürmüştür. 2018 yılında merkezimiz proje ekibi tarafından hazırlanan İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Özel Yetenek Güçlü Gelecek Projesinin Sosyal Uyumun Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Destek Programı kapsamında fiziki yapısının yenilenmesi amacıyla aldığı mali destekle öğrenci kapasitesine yetmeyen binasından daha büyük bir binaya taşınma ihtiyacı doğmuştur. Bu ihtiyacın sonunda Arkas Holding- İzmir Valiliği ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Sıdıka Akdemir Bilim ve Merkezi 2020 yılında yeni binasına taşınarak Arkas Bilim ve Sanat Merkezi ismini almıştır. Yeni binasında güçlü eğitim donanım ve alt yapısıyla ilimizin en gözde eğitim kurmlarından biri olmuştur.

06.11.2013 5551

TARİHÇE   

  

İLETİŞİM

Adres:
HUZUR MAH. BAHAR SK. ARKAS ANADOLU DENİZCİLİK MESLEK LİSESİ ÖĞR. YURDU SİTESİ NO 3B NARLIDERE / İZMİR


Telefon
(232) 234 2900


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın